HY-PE Wedding Gown

Wedding Gown, vrij vertaald Trouwjurk. De spierwitte kleur is niet het enige wat dit soort zo bijzonder maakt. Deze dubbelbloemige teller variant kleurt ook zeer mooi door. De kleur verandert van wit in groen en wanneer u hem zeer goed behandeld zelfs in rood. De Wedding Gown is een Hortensia uit de Hy-pe collectie die geschikt is als tuin- en terrasplant. Half zon/half schaduw vinden ze het lekkerst. Wanneer u de stralende witte bloemen in de volle zon plaatst is de kans zeer groot dat de bloemen verbranden, zonde! Daarom raden wij dit ook sterk af. De Wedding Gown is uiteraard niet alleen bedoelt voor getrouwde stellen, de Wedding Gown is verkrijgbaar voor elke Hortensia liefhebber!

Handige hy-pe tips

  • De ideale temperatuur voor de Hortensia is 15 tot 25 graden Celsius.

  • Wanneer de plant nog in de kweekpot zit, raden wij het af om de plant in de vorst buiten te zetten. Wanneer de plant al wat ouder is en in de vollegrond staat, kan hij een temperatuur tot en met -15 graden Celsius overleven. Bescherm uw Hortensia bij late nachtvorst extra tegen de kou, zodat de bloemknoppen niet bevriezen.

  • Een half zonnige standplaats zorgt voor de mooiste plant.

  • Maart is de beste maand om uw tuinhortensia te snoeien. Laat de bloemen in de herfst en winter zitten. Deze beschermen de Hortensia tegen de vorst. Knip in maart de uitgebloeide bloemen van de takken. Wanneer u een aantal oude takken tot aan de grond afknipt, kan de struik zich verjongen. Wilt u uw Hortensia flink verkleinen, dan kunt u het ene jaar de ene helft van de takken afknippen en het andere jaar de andere helft. Op de gesnoeide stelen zullen dat jaar geen bloemen komen.

  • Omdat de Hortensia zoveel bloeit is het goed om de juiste bemesting mee te geven. Het beste kunt u dit doen in het voorjaar en in het najaar. Wanneer u een Hy-pe Hortensia heeft gekocht is bemesting het eerste jaar niet nodig. Omdat de plant op onze kwekerij met veel liefde wordt opgekweekt, hoeft u het eerste jaar van de bloei alleen maar te genieten.

  • Hortensiagrond is het beste voor de Hy-pe producten, nagenoeg elk tuincentrum heeft deze speciale potgrond in het assortiment.

  • De Hortensia is een sterke drinker, dagelijks water geven is geen overbodige luxe. Te allen tijde adviseren wij om de mooie bloemen van de Hortensia droog te houden, het allerbeste is om de potgrond vochtig te maken. Wanneer u de bloemen nat maakt en deze komen in aanraking met de zon is de kans zeer groot dat de bloemen gaan verbranden.

  • Droge voetjes zorgt voor de mooiste plant, natte voetjes vindt de plant niet fijn.

  • Niet geschikt voor consumptie.