HY-PE Double Dutch

Door de stervormige bloemetjes is de Hydrangea Double Dutch een ware eyecatcher in de woonkamer, op kantoor of in de keuken. Door de vele bloemen en felle kleuren lijkt deze Hortensia net een bos bloemen met wortels. Als u de Double Dutch niet in de volle zon zet en voldoende water geeft heeft u er vele weken plezier van. Wanneer de bloemen uitgebloeid zijn is het mogelijk om de Double Dutch in de tuin te poten. Het is een iets compactere Hortensia dan de boerenhortensia’s en de bloemetjes zijn iets gevoeliger voor verbranding, maar met voldoende liefde zal de Double Dutch volgend jaar weer nieuwe bloemen hebben.

Wist u tevens dat alle Hortensia’s een wonderlijke werking hebben? Ze zijn namelijk luchtzuiverend. Wanneer u één of meerdere Hortensia’s in uw leefruimte heeft staan zorgt dit voor een betere luchtvochtigheid.  Door de betere luchtvochtigheid heeft u minder last van hoofdpijn, meer energie en uw concentratievermogen wordt hierdoor verbeterd. Allemaal voordelen waardoor u nog meer kunt genieten van de Double Dutch of een andere parel uit de Hy-pe collectie.

Handige hy-pe tips

  • De ideale temperatuur voor de Hortensia is 15 tot 25 graden Celsius.

  • Niet vorstbestendig.

  • Een half zonnige standplaats zorgt voor de mooiste plant.

  • Wist u dat de blauwe bloem van de Hortensia van oorsprong roze is? De zuurgraad van de grond veroorzaakt de verkleuring naar blauw. Hoe minder fosfaat en kalk er in de grond zit, hoe blauwer de bloem. Met speciale meststof, dat bij tuincentra verkrijgbaar is, kunt u zelf de kleur beïnvloeden.

  • De Hortensia is een sterke drinker, dagelijks water geven is geen overbodige luxe. Te allen tijde adviseren wij om de mooie bloemen van de Hortensia droog te houden, het allerbeste is om de potgrond vochtig te maken. Wanneer u de bloemen nat maakt en deze komen in aanraking met de zon is de kans zeer groot dat de bloemen gaan verbranden.

  • Droge voetjes zorgt voor de mooiste plant, natte voetjes vindt de plant niet fijn.

  • Niet geschikt voor consumptie.