HY-PE Curly Wurly

Curly Wurly is een bijzonder ras op zich, de bloempjes van de Curly Wurly krullen naar binnen. Hierdoor ontstaat het toffe gekrulde effect van de bloemen. Naast de gekrulde bloemetjes is de Curly Wurly ook zeer aanwezig door de felle kleuren en vele bloemen. Verder is de Curly Wurly gemakkelijk in het gebruik. Wanneer u hem voldoende water geeft zal de plant de komende maanden in uw tuin of terras in volle glorie bloeien.

Handige hy-pe tips

  • De ideale temperatuur voor de Hortensia is 15 tot 25 graden Celsius.

  • Wanneer de plant nog in de kweekpot zit, raden wij het af om de plant in de vorst buiten te zetten. Wanneer de plant al wat ouder is en in de vollegrond staat, kan hij een temperatuur tot en met -15 graden Celsius overleven. Bescherm uw Hortensia bij late nachtvorst extra tegen de kou, zodat de bloemknoppen niet bevriezen.

  • Een half zonnige standplaats zorgt voor de mooiste plant.

  • Maart is de beste maand om uw tuinhortensia te snoeien. Laat de bloemen in de herfst en winter zitten. Deze beschermen de Hortensia tegen de vorst. Knip in maart de uitgebloeide bloemen van de takken. Wanneer u een aantal oude takken tot aan de grond afknipt, kan de struik zich verjongen. Wilt u uw Hortensia flink verkleinen, dan kunt u het ene jaar de ene helft van de takken afknippen en het andere jaar de andere helft. Op de gesnoeide stelen zullen dat jaar geen bloemen komen.

  • Omdat de Hortensia zoveel bloeit is het goed om de juiste bemesting mee te geven. Het beste kunt u dit doen in het voorjaar en in het najaar. Wanneer u een Hy-pe Hortensia heeft gekocht is bemesting het eerste jaar niet nodig. Omdat de plant op onze kwekerij met veel liefde wordt opgekweekt, hoeft u het eerste jaar van de bloei alleen maar te genieten.

  • Hortensiagrond is het beste voor de Hy-pe producten, nagenoeg elk tuincentrum heeft deze speciale potgrond in het assortiment.

  • Wist u dat de blauwe bloem van de Hortensia van oorsprong roze is? De zuurgraad van de grond veroorzaakt de verkleuring naar blauw. Hoe minder fosfaat en kalk er in de grond zit, hoe blauwer de bloem. Met speciale meststof, dat bij tuincentra verkrijgbaar is, kunt u zelf de kleur beïnvloeden.

  • De Hortensia is een sterke drinker, dagelijks water geven is geen overbodige luxe. Te allen tijde adviseren wij om de mooie bloemen van de Hortensia droog te houden, het allerbeste is om de potgrond vochtig te maken. Wanneer u de bloemen nat maakt en deze komen in aanraking met de zon is de kans zeer groot dat de bloemen gaan verbranden.

  • Droge voetjes zorgt voor de mooiste plant, natte voetjes vindt de plant niet fijn.

  • Niet geschikt voor consumptie.