HY-PE Avantgarde

Te gebruiken zowel in huis, maar ook als tuin-, kuip- en terrasplant. De bloemkleur van de Hydrangea Avantgarde verkleurt van wit via roze (of blauw) naar groen en aan het einde van de bloeiperiode kleurt de Avantgarde rood. De Avantgarde kan onafhankelijk van het jaargetijde bloeien: als aan het einde van de bloeiperiode de bloem wordt verwijderd, hebben zich na circa 4 maanden nieuwe bloemen gevormd. De Avantgarde heeft na 4 maanden weer nieuwe bloemen omdat het een Hortensia is die geen koelperiode nodig heeft. Een unieke eigenschap in de Hortensia familie!

Wist u tevens dat alle Hortensia’s een wonderlijke werking hebben? Ze zijn namelijk luchtzuiverend. Wanneer u één of meerdere Hortensia’s in uw leefruimte heeft staan zorgt dit voor een betere luchtvochtigheid. Door de betere luchtvochtigheid heeft u minder last van hoofdpijn, meer energie en uw concentratievermogen wordt hierdoor verbeterd. Allemaal voordelen waardoor u nog meer kunt genieten van de Avantgarde of een andere parel uit de Hy-pe collectie.

Handige hy-pe tips

  • De ideale temperatuur voor de Hortensia is 15 tot 25 graden Celsius.

  • Niet vorstbestendig.

  • Een half zonnige standplaats zorgt voor de mooiste plant.

  • Omdat de Hortensia zoveel bloeit is het goed om de juiste bemesting mee te geven. Het beste kunt u dit doen in het voorjaar en in het najaar. Wanneer u een Hy-pe Hortensia heeft gekocht is bemesting het eerste jaar niet nodig. Omdat de plant op onze kwekerij met veel liefde wordt opgekweekt, hoeft u het eerste jaar van de bloei alleen maar te genieten.

  • Hortensiagrond is het beste voor de Hy-pe producten, nagenoeg elk tuincentrum heeft deze speciale potgrond in het assortiment.

  • Wist u dat de blauwe bloem van de Hortensia van oorsprong roze is? De zuurgraad van de grond veroorzaakt de verkleuring naar blauw. Hoe minder fosfaat en kalk er in de grond zit, hoe blauwer de bloem. Met speciale meststof, dat bij tuincentra verkrijgbaar is, kunt u zelf de kleur beïnvloeden.

  • Is uw Avantgarde in huis uitgebloeid? Wanneer de kans op nachtvorst klein is kan de plant naar buiten. Knip de uitgebloeide bloemen 15 centimeter terug. Zet de plant op een plek in niet al te droge tuingrond of plaats hem in een flinke pot op uw terras of balkon.

  • De Hortensia is een sterke drinker, dagelijks water geven is geen overbodige luxe. Te allen tijde adviseren wij om de mooie bloemen van de Hortensia droog te houden, het allerbeste is om de potgrond vochtig te maken. Wanneer u de bloemen nat maakt en deze komen in aanraking met de zon is de kans zeer groot dat de bloemen gaan verbranden.

  • Droge voetjes zorgt voor de mooiste plant, natte voetjes vindt de plant niet fijn.

  • Niet geschikt voor consumptie.