HY-PE Avantgarde

Te gebruiken zowel in huis, maar ook als tuin-, kuip- en terrasplant. De bloemkleur van de Hydrangea ‘Avantgarde’ verkleurt van wit via roze (of blauw) naar groen aan het einde van de bloeiperiode. De Avantgarde kan onafhankelijk van het jaargetijde bloeien: als aan het einde van de bloeiperiode de bloem wordt verwijderd, hebben zich na 3 tot 4 maanden nieuwe bloemen gevormd. De plant verliest veel water door de grote bladeren. Daarom dagelijks water geven!

Vorm:

Kleur:

Hoogte: 70

Potmaat: 23

Verkrijgbaar: feb - sep

Handige hy-pe tips

  • Wist u dat de blauwe bloem van de Hortensia van oorsprong roze is? De zuurgraad van de grond veroorzaakt de verkleuring naar blauw. Hoe minder fosfaat en kalk er in de grond zit, hoe blauwer de bloem. Met speciale meststof, dat bij tuincentra verkrijgbaar is, kunt u zelf de kleur beïnvloeden.
  • Hortensiagrond is het beste voor de Hy-pe producten, nagenoeg elk tuincentrum heeft deze speciale potgrond in het assortiment.
  • Is uw Avantgarde in huis uitgebloeid? Wanneer de kans op nachtvorst klein is kan de plant naar buiten. Knip de uitgebloeide bloemen 15 centimeter terug. Zet de plant op een plek in niet al te droge tuingrond of plaats hem in een flinke pot op uw terras of balkon.